Протестиращи от сметките за парно в София се оплакаха лично на Петкова 25.04 | 15:04

Ще бъде създадена съвместна работна група с граждани за нови правила в топлоенергетиката

От iNews.bg

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират срещу високи сметки, получени от "Топлофикация София" в края на отоплителния сезон. В срещата участва и заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов. Хората настояват за промени в Наредбата за топлоснабдяване, след като преди дни тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово разпределение на сметките за парно. Решението може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС.

Ние смятаме, че формулата за дялово разпределение трябва да се промени и разчитаме на вашата експертна помощ за това, каза пред протестиращите министър Петкова. По нейните думи в момента експертите от Министерството на енергетиката анализират съдебното решение, за да не се допусне правен вакуум и хаос при окончателното изравняване на сметките в края на отоплителния сезон.

Двете страни постигнаха съгласие, че промените, касаещи топлоснабдяването, ще бъдат разработени от съвместна работна група. Очаква се протестиращите да излъчат своите представители в нея, веднага след което тя ще започне същинската си дейност. Целта е промените да бъдат направени преди началото на новия отоплителен сезон.

Водещи

Най-четени