Пускат парното на „измръзналите“ софиянци до няколко часа 22.12 | 11:36

Авариите в „Лозенец“ и центъра вече са отстранени, скоро ще бъде решен и големият проблем

От iNews.bg

"Топлофикация София" обеща да пусне парното на останалите без отопление от снощи няколко квартала до часове. В ранния следобед радиаторите би трябвало отново да се затоплят в "Красно село", "Гоце Делчев", "Стрелбище", "Мотописта” и "Борово". Това стана ясно от думите на шефа на дирекция "Експлоатация" на дружеството инж. Боян Паунов. Пред БНТ той обясни, че на аварийните екипи, които са работили цяла нощ, им остават около 2-3 заваръчни дейности, запълване на спукалия се централен топлопровод. След което ще се направи проба и топлоподаването ще бъде възстановено.

"На финала сме на заваръчните дейности. Самите тръбопроводи са положени в канала, в трасето, така че имаме още около два часа заваръчни дейности. Следва запълване, проба и възстановяване на топлоподаването. В ранния следобед, надявам се, ще бъде възстановено топлоподаването на засегнатите квартали", каза той.

Междувременно стана ясно, че по-малките две аварии, настъпили след голямата, които оставиха без парно "Лозенец" и центъра на София, вече са отстранени. Там радиаторите вече трябва да се затоплят.

Водещи

Най-четени