РВД става на 50 години 04.02 | 12:46

По случай юбилея ще бъде валидирана специална пощенска марка

От iNews.bg

Държавното предприятие "Ръководство въздушно движение" (ДП РВД) навърши 50 години от създаването си. На 3 февруари през 1969 г. с Постановление № 37 на Министерския съвет е формирана Дирекция "Ръководство въздушно движение" (РВД) като отделна, самостоятелна организационна структура в рамките на Държавно стопанско обединение "Българска гражданска авиация", с основна задача осигуряване и обслужване на въздушното движение във въздушното пространство на Република България. Основният предмет на дейност на компанията е безопасното управление на въздушното движение и за тези 50 години тя се наложи като един от водещите доставчици на аеронавигационно обслужване в нашия регион.

През последните години трафикът над България се увеличи драстично и само през 2018 г. BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority) е обслужила над 800 000 въздухоплавателни средства. Все повече се увеличава и интересът към професията Ръководител на полети и кампанията за набиране на кандидати.

Програмата за модернизация на оперативните системи и техническо оборудване в ДП РВД ще продължи и през следващите години в съответствие с утвърдена "Стратегия за развитие на средствата и системите за комуникации, навигация и обзор и автоматизираната система за управление на въздушното движение за периода 2017-2024 година".

По случай юбилея ще бъде валидирана пощенска марка, а емблематичната за BULATSA Контролна кула на летище "София" е брандирана с изработеното специално за годишнината празнично лого.

Визията на ДП РВД е да бъде сред лидерите в областта на аеронавигационното обслужване в Европа и да се развива успешно с предизвикателствата, поставени от новите реалности в Единното европейско небе. Кръглата годишнина ще бъде отбелязвана през цялата година с различни инициативи, свързани с професията на Ръководителите на полети и авиационната общност с посланието " 50 години чертаем пътища в небето".

Водещи

Най-четени