Работниците от „Пиринска мура“ отново стачкуват 27.02 | 17:55

Причината са неизплатени заплати

От Десислава Маданска

Работниците от "Пиринска мура" отново обявиха стачни действия. Над 250-те служители спряха работа в сряда по обяд заради неизпълнение на споразумението от страна на работодателите.

След около седмица стачка двете страни се разбраха заплатите за септември миналата година да бъдат изплатени на етапи.

Според постигнатата договореност на 24 февруари трябваше да се платят възнагражденията за септември, а на 26 февруари – и тези за октомври, информира в. "Стандарт".

"Не се трудим, тъй като взехме с 2 дни закъснение само септемврийските заплати. Ако до края на деня ни преведат и заработеното за октомври, ще възобновим работата Но няма да позволим да ни лъжат и да ни бавят парите", заяви Славиния Миткова, която от 6 години е на работа в предприятието.

Съгласно споразумението до 16 март ще се преведат и ноемврийските заплати, а до края на този месец – възнагражденията за декември и януари. Но за да се осигурят финансови постъпления, работниците трябва да осигурят 4 контейнера готова продукция до 6 март и още 12 контейнера до края на месеца. За всеки контейнер Надзорният съвет ще превежда само за заплати по 25 000 лв.

Водещи

Най-четени