Румънци и поляци искат да доставят нови вагони за БДЖ 20.12 | 14:35

Те ще имат 220-волтови контакти, Wi-Fi, видеонаблюдение и др. екстри

От iNews.bg

"Х.Цегиелски - Фабрика пояздув шинових” Sp.z.o.o. ("Завод за релсови превозни средства” ООД) и "Астра вагоане калатор” АД са кандидатите, подали заявление за участие в процедура: "Производство и доставка на 40 броя новопроизведени пътнически вагони за междурелсие 1435 мм за "БДЖ - Пътнически превози” ЕООД”. Това стана ясно на официалното отваряне на заявленията за участие, подадени в обявения срок.

Заявената поръчка е за производство на 14 вагона втора класа, 10 вагона първа класа, 8 вагон-бистра и 8 вагона, пригодени за лица с ограничена подвижност, които да отговарят на всички съвременни европейски изисквания за комфорт при пътуване.

Вагоните ще разполагат с автоматична система за климатизация, обезопасени електрически контакти 220 V с достъп до всяко седящо място, Wi-Fi, вътрешни и външни информационни дисплеи, система на видеонаблюдение и др. Новодоставените вагони ще бъдат предназначени основно за обслужване на дългите маршрути до Варна и Бургас.

Реализирането на процедурата за производство и доставка на нови вагони значително ще повиши качеството на предлаганата услуга от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, което е основния приоритет в работата на управленския екип на дружеството.

Прогнозната стойност на поръчката е 76 668 536.00 лв. без ДДС, като след разглеждане на документацията на подалите заявления участници, процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти.

Предполагаемата доставка на първите нови вагони е до 12 месеца след подписването на договора.

Водещи

Най-четени