Синдикалист: Искат да разграбят активите на КТБ 19.08 | 12:33

Налице бил милиционерски сценарий

От iNews.bg

Целта на случващото се около Корпоративна търговска банка (КТБ) е да се разграбят активите ѝ. Това става ясно от думите на вицепрезидента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред TV7.

По думите му голяма част около историята с КТБ е съсредоточена в промяната на собствеността на активите ѝ. Според него целта е те да бъдат разпродавани на тъмно, по преценка на някакви хора и активи за милиарди да бъдат продадени за 500 млн. лв.

"Виждаме милиционерски сценарий, направен от хора, които не разбират от финанси, а само знаят бой, признания, следствие", коментира синдикалистът.

Той изрази надежда, че тези хора просто са се надценили и са изпуснали ситуацията от контрол. Манолов отбеляза, че ако банката бъде обявена в несъстоятелност, много хора ще пострадат и в никакъв случай няма да са влюбени в политиците, които ще позволят това да се случи.

Припомняме, че и президентът на конфедерацията Константин Тренчев предупреди, че загиването на КТБ трябва да се предотврати, тъй като от това ще пострадат десетки хиляди хора. Той обяви, че застава плътно зад протестиращите служители.

По-рано през деня стана ясно, че освен в София вложители на Корпоративна търговска банка от Варна също ще излязат на протест в 17:30 часа пред централния офис на банката в морския град. По същото време протести ще има още в Пловдив, Русе, Велико Търново, Сливен и Бургас. 

Водещи

Най-четени