Стив Джобс отново в отпуск по болест 17.01 | 17:25

Не се знае колко дълго ще отсъства, но ще продължи да взима "важните" решения

От Нели Минчева

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс обяви, че Управителният съвет на компанията е гласувал той да излезе в отпуск по болест, през което време ще се фокусира върху здравословното си състояние.

"След мое запитване Управителният съвет ми позволи да се оттегля по медицински причини, така че да се съсредоточа върху здравето си. Ще продължа да бъда главен изпълнителен директор и ще участвам в основните стратегически решения за компанията", се казва в цитирано от Ройтерс писмо на Джобс.

Докато той отсъства, отговорен за всекидневните операции ще бъде главният оперативен директор Тим Куук, подчертават от Apple.

Не се уточнява колко време ще продължи отпускът на Стив Джобс, но самият той казва, че ще се върне "възможно най-скоро".

iNews припомня, че Джобс се оттегли от групата и през януари 2009 г., също по здравословни причини, макар и пак да беше останал отговорен за стратегическите решения. Негов заместник тогава отново беше Куук.

По време на отсъствието си шефът на една от най-успешните технологични компании в момента, който през 2004 се пребори с рак на панкреаса, претърпя чернодробна трансплантация. Впоследствие той се завърна в Apple.

Очаква се късно във вторник компанията да оповести своите финансови резултати за последното тримесечие на 2010 г.

Водещи

Най-четени