Стойнев: Трябва да развиваме ядрената енергетика 02.08 | 15:38

След 20-30 години ще имаме нужда от нови мощности, смята министърът в оставка

От Мина Стойчева

Трябва да развиваме ядрената енергетика и ние се гордеем с нея. Това коментира министърът на икономиката и енергетиката в оставка Драгомир Стойнев на традиционния събор на партия БСП на "Бузлуджа".

По неговите думи в следващите 20-30 години България ще се нуждае от нови мощности, тъй като работещите сега вече остаряват. Според Стойнев в момента са особено важни въпросите за проекта за изграждането на VII блок на АЕЦ "Козлодуй" и за строежа на АЕЦ "Белене".

Министърът в оставка подчерта, че няма да бъдат харчени никакви пари за нов атомен реактор на АЕЦ "Козлодуй", без да е ясно как изграждането на този блок ще бъде финансирано и как ще бъдат подписвани договорите, свързани с него, информира в-к "Преса".

Драгомир Стойнев обяви, че за една година са били реализирани два големи проекта. По неговите думи те трябва да донесат за страната ни чуждестранни инвестиции в размер на 8 млрд. лв., както и да отворят десетки хиляди работни места. "Вече следващото правителство ще продължи по този път", допълни енергийният министър.

Водещи

Най-четени