Столичната „Топлофикация“ с все по-лоялни клиенти, плащат навреме 12.02 | 11:30

В рамките на година дружеството ще си осигурява поне 50% от газа чрез борсата и търгове

От iNews.bg

"Топлофикация София" започна да купува по-евтин газ от борсата. Цената към момента е до 12% по-ниска, но и количествата, които купува дружеството, са минимални. Това стана ясно по време на гостуването на изпълнителния директор на дружеството Александър Александров в студиото на БНТ.

Покачване в цените на услугата за крайните потребители, ако се налага, ще бъде съвсем минимално, като увеличението няма да надвишава инфлационните процеси в България. Александров заяви, че мнозинството от хората плащат сметките си навреме.

В рамките на тази седмица предвиждаме да продължим с покупката на 1000 мегаватчаса дневно, за да можем да усетим пулса на пазара, как се движат ценовите нива, коментира Александров.

По думите му след това количествата ще бъдат увеличени. Целта е да се мине на месечни търгове, а в края на тази и началото на следващата година, когато договорите на "Топлофикация София" с "Булгаргаз" позволят - да се опитаме да достигнем поне 50% от количеството, което "Топлофикация" потребява, каза още Александров.

За 2019 г. загубите на столичната топлофикация са 96 млн. лв. 167 млн. лева пък са задълженията към "Булгаргаз".

Водещи

Най-четени