Сънародниците ни в Бостън питат Плевнелиев за реализацията в България 29.09 | 11:53

Интересували се от започването на бизнес у нас

От Филипа Тодева

В България започва да се създава култура на предприемачеството, а изграждането от 2013 г. на "София тех парк" ще подпомогне този процес. Това каза на среща с българската общност в Бостън президентът Росен Плевнелиев, съобщиха от президентството.

Държавният глава разговаря със сънародниците ни в последния ден от работното си посещение в Съединените щати. Президентът припомни, че "София тех парк" се предвижда да бъде първата иновативна екосистема в България, която ще осигури възможност най-вече на малкия и средния бизнес да изгради стратегически партньорства в сектори с висока добавена стойност.

Наложително е малките и средните предприятия да се ползват с приоритетно внимание, което не се случва в последните години, посочи държавният глава. Сънародниците ни в Бостън поставиха пред президента Плевнелиев въпроси, свързани с възможностите за реализация в страната ни, за привличане на повече чуждестранни инвестиции и за започване на бизнес в България.

По-рано президентът разговаря с бизнес общността и членове на "Харвард клуб" в Бостън. Пред тях Росен Плевнелиев представи икономическата ситуация у нас и възможностите за инвестиции и икономически растеж през следващите години.

Устройство за мобилен телефон, което сканира ретината и прави пълна здравна диагностика и други иновативни продукти бяха представени пред президента Плевнелиев по време на посещението му в "Кеймбридж иновейшън център".

Центърът е сред най-големите бизнес инкубатори в света, в който работят повече от 500 стартиращи компании. В Бостън Росен Плевнелиев посети и една от големите компании в района на Масачузетс, специализирана в развитието на биотехнологиите.

Водещи

Най-четени