С 13-14% по-високи изравнителни сметки за софиянци тази година 16.07 | 18:37

Половината от домакинствата имат да доплащат, половината - да получават пари

От Ралица Стоянова

С 13-14% по-високи са изравнителните сметки за парно и топла вода в сравнение с миналия отоплителен сезон, съобщават от Асоциацията на топлофикациите.

51% от домакинствата ще имат да получават пари, 49% ще имат да доплащат, обяснява председателят на асоциацията Ася Ангелова пред БНР.

Въпреки по-високите сметки, жалбите не са повече, отколкото преди. Те са основно от тези хора, които не са били отчетени, т.е. те получават една сметка, начислена служебно енергия, обяснява Ангелова.

По повод информации, че сметките за топла вода през изминалия отоплителен сезон са по-високи от тези за парно, Ангелова увери, че това зависи от типа потребление в конкретния имот.

Със средно 13% по-високи месечни сметки за парно са плащали абонатите на фирмата за топлинно счетводоство "Нелбо" в София този сезон спрямо миналия.

От фирмата за топлинно отчитане "Нелбо" отчетоха, че със средно 13% по-високи месечни сметки за парно са плащали абонатите им в София този сезон спрямо миналия. За отоплителен сезон 2011/2012 средните месечни сметки за жилище от около 70 кв.м. са били близо 116 лв.

Домакинствата плащат средно по 700 лева за парно и топла вода на година.

Водещи

Най-четени