Тек Експъртс: България е водеща дестинация за аутсорсинг, облачни и IT услуги 02.10 | 16:42

След по-малко от 2 години над 62 500 души у нас ще работят в сектора

От iNews.bg

България е сред водещите IT аутсорсинг дестинации в света благодарение на добрия бизнес климат и техническата експертиза. Според последните доклади, аусорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в страната за изминалите 27 години. В допълнение, до 2020 г. броят на заетите служители, както в традиционния аутсорсинг на бизнес услуги (ВРО), така и в този на информационни технологии (ITO), се очаква да надвиши 62 500 души.

Много международни компании от дълго време разпознават България като силна дестинация за аутсорсинг в сферата на обслужване на клиенти. Тек Експъртс е една от тях – създадена в София и от 2010 г. насам се радва на голямо разрастване. Наличието на талантливи кадри и сериозният опит в STEM (science, technology, engineering and mathematics) са една от основните причини страната да бъде припозната като атрактивна за бизнеса и за развитието му.

"Благодарение на комбинацията от многоезична, високообразована и мотивирана работна ръка и конкурентно заплащане, България беше очевидният избор за нашите аутсорсинг, облачни и IT услуги", споделя Янив Натан, основател на Тек Експъртс. "Нашата база от таланти расте с всяка изминала година и ние непрекъснато търсим още професионалисти, които да се присъединят към нас. Винаги сме били отдадени на това да развиваме компанията и да подкрепяме специалистите, с които работим, както тук, така и на другите ни локации", добавя Натан.

"Насърчаваме сътрудничеството между нашите различни локации и предоставяме възможност на служителите ни от цял свят да пътуват, за да се учат и да споделят експертиза", казва Лъчезар Лозанов, Мениджър на компанията за България и Малта.

България предлага всичко, което компаниите търсят в една IT аутсорсинг дестинация – богат избор от професионалисти, доказано силни резултати в сферата на STEM образованието и силно присъствие на международни компании в региона. Страната също е изключително културно близка до западния свят, когато става дума за бизнес отношение и етикет.

В период, в който традиционният аутсорсинг на бизнес процеси (BPO) развива висококачествени услуги, репутацията на България като предпочитан аусорсинг партньор ще продължава да расте. Богатият IT опит и познания, добрата географска локация до западните страни и многоезичните екипи от специалисти, са само част от причините пазарът ни да привлича вниманието на инвеститори и предприемачи от цял свят. В този смисъл, България е отличен пример, който показва как софтуер индустрията е достатъчно могъща, за да остави дълготраен отпечатък върху бизнес пейзажа. Секторът дава изключително много възможности, които водят след себе си отлична стабилност, трайна заетост и висока добавена стойност.

"Уменията, които видяхме, когато дойдохме в страната за първи път, са все по-ясно изразени сега и затова ангажиментът ни да развиваме България като едно от ключовите международни местоположения на Тек Експъртс, продължава да бъде от изключително значение за нас", завърши Лъчезар Лозанов.

Водещи

Най-четени