Теменужка Петкова: Няма да извеждаме от експлоатация блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй" 25.07 | 12:20

Според нея някои медии са разпространили фалшиви новини свързани с това, че на последния Европейски съвет едва ли не премиерът Бойко Борисов се е съгласил блоковете да бъдат спрени

От iNews.bg

Тази сутрин излезе информация, че Бойко Борисов е подписал официален документ, с които АЕЦ "Козлодуй” да бъде изведена от експлоатация.

Премиерът Бойко Борисов е подписал официален документ, в който срещу 57 милиона евро е предвидено българската АЕЦ "Козлодуй” да бъде изведена от експлоатация през периода 2021-2027 година, съобщава в. СЕГА. 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова даде брифинг в сградата на Министерството на енергетиката на ул. "Триадица” 8. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.

Тя бе категорична, е това е фалшива и много опасна новина, която не кореспондира с истината.

Няма се извеждат от експлоатация пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Това заяви на брифинг енергийния министър Теменужка Петкова. 

Според нея някои медии са разпространили фалшиви новини свързани с това, че на последния Европейски съвет едва ли не премиерът Бойко Борисов се е съгласил блоковете да бъдат спрени. 

Водещи

Най-четени