Украйна съди Унгария, Полша и Словакия заради забраната за зърно 18.09 | 14:39

На 15 септември Европейската комисия разреши продажбата на украинско зърно в ЕС. От своя страна Полша, Унгария и Словакия обявиха, че ще въведат собствени забрани за украинското зърно

От iNews.bg

Украйна ще съди Полша, Унгария и Словакия заради отказа им да премахнат забраната за украински селскостопански продукти.

Това заяви търговският представител на Украйна Тарас Качка (на снимката), отбелязвайки, че подобни действия са законово незаконни и Киев възнамерява да предприеме подходящи мерки за полския износ на плодове и зеленчуци.

Мисля, че целият свят трябва да види как държавите-членки на ЕС се държат към търговските партньори и техния Съюз, защото това може да засегне и други държави.
– отбеляза Тарас Утка.

На 15 септември Европейската комисия разреши продажбата на украинско зърно в ЕС. От своя страна Полша, Унгария и Словакия обявиха, че ще въведат собствени забрани за украинското зърно.

По думите му Киев разглежда тези мерки на Унгария и Полша като проява на пълно недоверие към Европейската комисия. Ето защо е важно да се докаже, че тези действия са законово незаконни, подчерта той.

Водещи

Най-четени