Хотелиерите на война срещу откритите барове по морето 06.04 | 10:00

Отправят апел да работят до 23:00 часа

От Теодора Кокаланова

Хотелиери в Слънчев бряг ще предложат на общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23:00 часа. "Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи", заяви Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюз на собствениците" - Слънчев бряг.

От съюза настояват Община Несебър и полицията да следят за спазването на режима и да налагат санкции на нарушителите, информира bTV. "Миналото лято инспектори съставиха 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката", отбеляза хотелиерът Веселин Налбантов. По думите му полицията и общината си прехвърлят отговорността една на друга от години.

Хотелиерите посочват и други проблеми на курорта – липсата на двулентов път от бургаското летище до Слънчев бряг, джебчии, незаконни търговски обекти, както и затруднения с адресната регистрация за постоянно живеещите в комплекса. От съюза поискаха и поне 1% от приходите от туризъм да отиват за реклама на чуждите пазари.

Водещи

Най-четени