Чистката в енергетиката продължава - рокади в "Булгартрансгаз" 01.12 | 16:50

Избраха нов шеф на Държавната финансова инспекция

От iNews.bg

Рокадите в енергийния сектор продължават с пълна сила. От "Българския Енергиен Холдинг" (БЕХ) са взели решение за промени в Надзорния съвет на газовия оператор "Булгартрансгаз". В него ще бъдат назначени Илия Иванов, Кирил Георгиев и Владимир Митрушев, съобщават от БЕХ.

"С извършените промени се цели ускоряване реализирането на проектите по свързване на българската газопреносна система с газопреносната мрежа на съседните страни и модернизацията на газохранилището в Чирен", посочват от енергийния холдинг.

През миналата седмица от БЕХ освободиха изпълнителния директор на "Националната Електрическа Компания" (НЕК) Екатерина Истаткова, както и Иван Йотов, Димитър Вълчанов и Милко Милков от управителния съвет на "Електроенергиен Системен Оператор" (ЕСО).

Заедно с това Георги Христозов и Георги Златев бяха освободени от Съвета на директорите на "Мини Марица-изток". На тяхно място, в ръководството на държавното въгледобивно предприятие, влизат Диян Червенкондев и Николай Диков.

Междувременно от финансовото министерство назначиха нов директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Това е Венцислав Георгиев, който досега е бил директор на дирекция "Планова инспекционна дейност в областта на обществените поръчки” в агенцията. Неговото назначаване е било съгласувано с премиера Бойко Борисов, съобщават от пресцентъра на финансовото министерство.

Водещи

Най-четени