"Пикадили" отново ще смени собствениците си? 17.09 | 21:53

Водели се преговори за сливане между веригата и “Карфур”

От iNews.bg

В оставащите месеци до края на годината българският пазар за търговия на дребно отново може да претърпи промени. Това ще се случи, ако "Пикадили" отново смени собственика си.

В момента се водят преговори за сливането между "Карфур” и "Пикадили", твърдят източници на в. "24 часа". Целта била френската верига, представлявана у нас от своето гръцко поделение, да придобие и магазините на купената наскоро от бизнесмените Ангел Ангелов и Петър Дудоленски.

От "Пикадили” не отричат, че има разговори, но уточняват, че никаква договореност не е постигната към момента. Подобна сделка обаче няма да е изненада за бранша. Допирната точка между между двете вериги е Милош Ристич, оперативен директор на "Карфур” за България. Преди тази позиция обаче, той е бил ръководител на сръбската "Делта макси”, собственик на "Пикадили” преди години.

Към момента "Пикадили” притежава 31 супермаркета в 8 града и 22 по-малки магазина "Пикадили дейли” в София и Варна. "Карфур” пък има 10 хипермаркета у нас и 12 супермаркета в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Банско и Плевен.

В момента текат слухове и за още една промяна. Става въпрос за "Билла” е че тя в била в процес на продажба, като дори се твърди, че има назначен консултант за сделката. Шефовете на австрийската верига у нас официално отричат тази информация. Те прогнозират, че през 2014 година ще излязат на печалба и в стратегията им е да открият нови 6 магазина в близко време.

Според пазарни проучвания лидер в търговията на дребно у нас е "Кауфланд”, следван от "Метро” и "Билла”. Общо веригите продават стока за 5-6 милиарда лева годишно.

Водещи

Най-четени