„Софийска вода“ обяви резултатите от проверката на блок 200 „Красно село“ 27.09 | 16:14

Компанията ще коригира сметките от общия водомер

От iNews.bg

"Софийска вода" обяви резултатите от задълбочената проверка в ж.к. "Красно село”, бл. 200, вх. Д и вх. Е. Не са намерени течове по вътрешната ВиК инсталация. Липсват и следи от нерегламентирано включване към водопроводната инсталация.

"Софийска вода" ще направи корекции на сметките на потребителите за общи нужди от началото на годината и те ще бъдат анулирани. Дружеството вече осигури възможност за дистанционно отчитане на общия водомер. Чрез него в реално време ще могат да се следят показанията. Така, при евентуална осезаема разлика в консумацията, веднага ще могат да се вземат мерки.

Експерти от "Софийска вода" се срещнаха на място с живущите. Те бяха информирани за резултатите от проверката и за корекциите на сметките.

Настоящият случай в бл. 200 на кв. "Красно село” е прецедент. Въпреки това "Софийска вода” предприе необходимите мерки, за да избегне подобни казуси в бъдеще. Дружеството направи промени във вътрешните процедури за работа. Те ще позволят занапред да се реагира по-бързо и да се предприемат превантивни и навременни мерки в такива ситуации.

"Софийска вода" продължава мисията си да предоставя питейна вода с отлични качества и модерни услуги за над 1 500 000 души, като същевременно се отнася отговорно и с уважение към правата на потребителите.

Водещи

Най-четени