SoftOne Technologies придобива Unisoft 27.02 | 17:38

Сделката е сключена миналия петък, но ще се финализира по-късно

От iNews.bg

SoftOne Technologies (член на Olympia Group) е победител в процеса по наддаване за придобиването на Unisoft SA. Споразумението за придобиването на Unisoft от SoftOne е подписано на 23 февруари 2018 г. и ще бъде финализирано веднага след решението на съда, одобряващо плана за преструктуриране.

Очаква се придобиването на Unisoft от SoftOne да увеличи значително общите пазарни дялове на компанията, както и да разшири мрежата от партньори и технологичното ноу-хау на SoftOne, поставяйки компанията на водеща позиция на гръцкия пазар за информационни технологии.

Повече от 30 години Unisoft е една от водещите софтуерни компании в Гърция. Клиентска и база надхвърля 22 000 софтуерни инсталации в малки и големи компании в Гърция и в чужбина, както и мрежа от над 300 партньори с годишен оборот над 7 млн. евро.

Главният изпълнителен директор на SoftOne г-н Антонис Кирязис заяви: "Придобиването на Unisoft представлява историческа и същевременно вълнуваща сделка, която обединява под един покрив две от най-големите софтуерни компании в Гърция, като съществено променя динамиката на пазара на бизнес софтуер в Гърция. Освен това споразумението засилва нашата стратегия за постигане на допълнителен потенциал за растеж на международните пазари чрез синергии".

Водещи

Най-четени