UniCredit подготвя реформи заради лоши резултати 14.11 | 17:06

Банката ще увеличава капитала си и ще съкращава служители

От Ивайло Ачев

Лошите финансови резултати на една от най-известните италиански банки UniCredit принудиха ръководството ѝ да вземе спешни мерки, предаде Reuters.

Окончателните финансови резултати на банката през третото тримесечие все още не са ясни, но вече се подготвя план за стабилизирането на UniCredit. Сред мерките, които се предвиждат, са съкращение на 5 хил. служители и емитиране на акции с основна цел акционерите на UniCredit в опит да се увеличи основния капитал на банката със 7,5 млрд. евро.

Най-вероятно емисията, която е най-голямата в Европа от година насам, ще бъде осъществена в началото на 2012 година. Отделно ще има преструктуриране и съкращаване на разходи по бизнеса на UniCredit в Италия, Австрия, Германия, Турция и Полша.

UniCredit е единствената италианска банка, която беше включена в списък с най-важните финансови институции в света. Банката развива дейност в 22 държави.

Официалните финансови резултати на UniCredit и разясняване на плана ѝ за развитие ще бъдат оповестени по-късно днес (14.11.11).

 

Водещи

Най-четени