Wizz Air започва да лети до 7 нови дестинации от Бургас 11.02 | 14:37

Полетите стартират от 10 юни, общо 200 000 места са вече в продажба

От iNews.bg

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, обяви днес, че открива нова сезонна база в Бургас. Авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в морския град между 10 юни и 12 септември 2021 г. Заедно със създаването на третата си база у нас, след тези в София и Варна, на онлайн пресконференция днес Wizz Air съобщи, че ще стартира седем нови маршрута до седем държави от Бургас в началото на юни. Местата за полетите са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 48.99 лв.

Историята на Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила почти 19 млн. пътници до и от България. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции. Самолетът Airbus A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на седемте нови маршрута до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив и Турку с общо 200 000 места в продажба от Бургас през 2021 г. Непрекъснато растящата мрежа на Wizz Air ще подкрепи българската икономика, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на Бургас с тези дестинации и осигуряването на изгодни възможности за пътници от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България.

Wizz Air е финансово стабилна авиокомпания с висок кредитен рейтинг, с млада и модерна флотилия със средна възраст на самолетите от 5.4 години, състояща се от най-ефективните и устойчиви теснофюзелажни самолети към момента Airbus A320 и Airbus A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на превозвача са най-ниските сред европейските авиокомпании за 12-те месеца до април 2020 г. (57.2 г/км/пътник). Wizz Air има най-голямата активна поръчка за над 250 самолета Airbus A320neo, което ще позволи на авиокомпанията да поддържа дългосрочно своите операции и допълнително да намали екологичния си отпечатък с 30% за всеки пътник до 2030 г.

Всички полети на Wizz Air се извършват при засилени хигиенни мерки, които гарантират здравето и безопасността на пътниците и екипажа. Кликнете тук, за да видите новото видео за здравето и безопасността на Wizz Air. А за допълнително спокойствие авиокомпанията препоръчва на пътниците да добавят и WIZZ Flex към резервацията си. Така те ще могат да бъдат сигурни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат лесно да променят своята резервация.

По време на пресконференцията днес Андраш Радо, старши мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: "Радвам се да обявя създаването на временна лятна база в Бургас, тъй като виждаме силното търсене в цяла Европа за пътувания до красивото българско крайбрежие през летния сезон. Днешната новина е поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост на българския пазар и стремежа ни да предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване, като същевременно се придържаме към най-високите стандарти на нашите санитарни протоколи. Нашата модерна флотилия, както и засилените ни мерки за безопасност ще осигурят възможно най-добрите условия за пътниците на борда. Wizz Air оперира с една от най-младите и икономически най-ефективни флотилии с един от най-ниските отпечатъци върху околната среда в Европа. Убеден съм, че авиокомпанията ни ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия."

Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, който също участва в събитието, коментира: "На летищата в Бургас и във Варна Фрапорт България прави всичко по силите си, за да се адаптира към настоящата ситуация, така че да осигури максимална защита на пътниците и служителите. Ние отворихме вратата си възможно най-широко и сме изключително щастливи, че водещата авиокомпания Wizz Air вижда в Летище Бургас чудесна възможност за откриване на сезонна база, предлагайки вече общо 14 маршрута. Това е значително увеличение и ние можем само да си пожелаем да запазим възможно най-много от тези маршрути активни през цялата година в Бургас."

Водещи

Най-четени