Българският отговор на глобалното затопляне ще бъде тема на конференция в парламента 15.10 | 17:34

Политиката на България и ЕС в областта на енергетиката и климата ще бъде обсъдена от експерти и официални представители на форум в Народното събрание

От Любомир Тасев

"Новата 'зелена' икономика - българският отговор" е темата на конференция, която ще се състои на 19 октомври в зала "Запад" на Народното събрание под патронажа на председателя на парламента Цецка Цачева, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов ще открие форума в 10.00 часа. Участниците ще обсъдят въпроси, свързани с политиката на България и Европейския съюз в областта на енергетиката и климатичните промени.

Форумът е разделен на два панела - "Държавата и 'зеленият' икономически растеж" и "Разгръща ли бизнесът 'зеления' си потенциал?". Гост-лектори ще бъдат водещи български експерти, както и представители на държавни институции, се посочва в съобщението.

Посланиците на Финландия и Холандия Таря Лайтиайнен и Карел ван Кестерен ще запознаят с успешни практики за устойчиво развитие в техните страни. Председателят на парламентарната комисия по околната среда и водите Искра Михайлова ще представи екологичното законодателство и бизнеса в България.

Форумът е част от проект "Зелена' стъпка напред: за нова ангажираност и отговорност към околната среда на българските политици" на Българското училище за политика и Нов български

университет. Част от проекта беше и състоялата се на 31 май в Народното събрание конференция "Енергийната революция - коя страна на барикадата ще изберем".

Водещи

Най-четени