АПИ търси доставчик на нови коли за управленията в страната 22.10 | 16:37

Обществената поръчка е за доставката на 51 возила за малко на 1 млн. лева

От iNews.bg

Стартирана е обществената поръчка за доставката на 51 нови автомобила, предназначени за нуждите на Агенция "Пътна инфраструктура". Автомобилите са за областните пътни управления, които отговарят за текущото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а със стартирането на тол системата през следващата година на тях ще бъдат възложени и редица други отговорности, свързани с поддържането на порталните рамки.

Втората обособена позиция в обществената поръчка е за доставката на два високопроходими автомобила. Те са необходими за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато трябва да може да се преминава безпрепятствено и безаварийно през високопланински райони, през пресечени терени и т. н., което е невъзможно да се осъществи с автомобил, предназначен за градски условия.

През тази и миналата година са бракувани 117 превозни средства, а над 65% от автомобилния парк на пътната администрация е над 10-годишен и това налага неговото обновяване. Общата индикативната стойност на поръчката е 1 087 500 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 17:30 ч. на 26 ноември т. г.

Водещи

Най-четени