Авариите по ВиК-мрежата в Перник намалели наполовина 17.02 | 11:13

Топенето на снега дава оптимизъм за пълненето на яз. „Студена“

От iNews.bg

Наполовина са намалели авариите по водопроводната мрежа в Перник, съобщи управителят на местното ВиК Борислав Иванов, предаде БНР. Докато в началото на режима аварийните екипи са отстранявали по 280 аварии месечно, сега течовете са под 150. Работят само местни екипи:

"Всички външни екипи от две седмици ги няма. Авариите са в рамките на нормален режим на работа на мрежата, даже и по- малко. Може би, каквото можа изби в началото на режима", каза Иванов.

Той определи като оптимистична тенденцията за покачване на нивото на язовир "Студена". Към момента водният обем на язовира е 3 720 000 куб.м, при капацитет от над 25 млн. куб.м. Отчетени са приток 689 л/сек. и разход - 247л/сек.

"Поразтопи се тук снега, в планината все още има. Доколкото знам следващите дни ще са по-топли, така че се надявам да има доста по-голямо постъпление от снеговете", посочи директорът на водоснабдителното дружество.

Иванов допълни, че в пречиствателната станция ремонтът върви усилено - подменени са кранове и съоръжения, работи се по новия утаител.

Водещи

Най-четени