Автобус заменя софийското метро между някои станции 03.11 | 11:05

От понеделнк движението по отсечката отново ще бъде възстановено

От iNews.bg

Метрото ще се движи между станция "Васил Левски" и станция "Сердика" до полунощ. Двете спирки стават крайни през почивните дни, но между тях е предвиден наземен транспорт, който е безплатен за носещите своя билет за метро или карта.

"Движението до "Младост" от стадион "Васил Левски" ще бъде обезпечено, до летището, до Бизнес парка, както си е по график и движението от "Сердика" в посока "Сливница", "Обеля" и оттам до станция "Витоша" по втората линия ще бъде същото, както е в съботно-неделния график". Това каза пред БНР директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев по повод съобщенията, че мотрисите няма да се придвижват между двете станции на 3 и 4 ноември заради дейностите по изграждане на третия метродиаметър, предадае БГНЕС.

"В неделя вечерта, от 12 часа, ще бъде подавано вече напрежение и в понеделник ще си тръгне метрото. Нарочно сме направили така, че машината да премине в събота и неделя, когато има по-малко натоварване на метрото. Тя от няколко дни се подготвя за тръгването". Строителните дейности няма да се усещат на повърхността. Това е единствена точка по трасето, на която има подобно преминаване и Братоев се надява спирането да е единствено в дейността на метрото.

Водещи

Най-четени