Александър Сиди ще съди Марешки за клевета 17.01 | 13:13

Повод за това е твърдение на лидера на ВОЛЯ, Сиди е искал подкуп от 10 000 лв. от бившия директор на Басейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев

От iNews

Народният представител от Обединените патриоти Александър Сиди /ВМРО/ ще съди лидера на "Воля" Веселин Марешки за клевета. Това обяви депутатът пред журналисти в парламента.

Повод е твърдение на Марешки, че Сиди е искал подкуп от 10 000 лв. от бившия директор на Басейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Сиди отрече да е искал такъв подкуп.

Тъй като Марешки още октомври 2018 г. е коментирал темата, Сиди е поискал справка от МВР дали са постъпвали сигнали от Семерджиев срещу него. На 2 ноември от министерството са отговорили с писмо, че при направена справка в дневниците за предложения и сигнали на ОД МВР Пловдив не са открити данни за депозирани сигнали от Георги Семерджиев. Най-логичното е, ако имаш проблем, да се обърнеш към МВР и прокуратурата, коментира Сиди. Според него обаче вместо към компетентните органи, Семерджиев и Марешки са се обърнали един към друг. Сиди смята, че Марешки има "сериозни психиатрични проблеми".

Когато вместо политик или аптекарски пост, се изживяваш като прокурор, вероятно имаш проблеми и смяташ, че си някаква друга личност, допълни депутатът. Александър Сиди вярва, че ще спечели делото срещу Веселин Марешки за клевета и ще използва парите за инициативата на ВМРО за изграждане на паметник на Тодор Александров в Пловдив. Дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители за паметника, допълни депутатът.

Водещи

Най-четени