Ало измамници ограбиха тв легендата Анахид Тачева 09.11 | 20:13

Взели са й всички пари и бижута по нова изобретателна схема

От iNews.bg

Телевизионната легенда и майка на починалия водощ по БНТ Митко Цонев - Анахид Тачева, е станала жертва на телефонни измамници. По позната схема престъпниците успели да я убедят да им даде 4000 лв., 1300 долара, 650 паунда, 2 масивни златни гривни, 5 златни пръстена със скъпоценни камъни, перлени огърлици и обеци, съобщи БНТ.

Вчера около 10.00 часа сутринта телевизионната легенда получила две обаждания. Във второто мъжът се представил за полицай и попитал дали преди малко не й се е обадил измамник. Тачева потвърдила, а гласът по телефона й казал, че трябва да предаде парите и ценностите, за да ги пази.

"Обади ми се един човек на домашния телефон. Беше с доста неприятен говор, просташки. Говореше ми: "Сега ще дойдем да те оберем, ще ти отворим вратата". Директно ме заплаши, което много ме притесни", обясни Тачева пред "24 часа".

Малко по-късно й звъннал друг мъж, но вече на мобилния й телефон. "Значи знаят и него", казва тя. Второто обаждане е коренно различно, мъжът звучи изключително интелигентно, представя се за полицай, пита я дали не са се обадили да я заплашват и й предлага да я защитят и пазят.

"Толкова бях паникьосана, че им повярвах, че ще ме защитят. Не гледам много телевизия и не знаех колко са изобретателни крадците", споделя бившата съпруга на покойния актьор Коста Цонев.

Така без да подозира Ани Тачева станала обект на "ало" измамата. Часове по късно - около 17.00 часа, тя подала сигнал в полицията.

Случаят се разследва, а измамниците се издирват.

Водещи

Най-четени