Ангел Джамбазки: Не виждам особена логика в искането на Волен Сидеров 19.11 | 09:10

Искането на ДПС е да извади представители на „Обединени патриоти" от управлението, смята евродепутатът

От iNews.bg

Не виждам особена логика в искането на Волен Сидеров. Изваждането на представителите на "Обединени патриоти” от управлението ще отвори врата за влизане на други политически сили в това управление. Очевидно е, че това е искане на ДПС. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в ефира на "Здравей, България”.

"Искането на ДПС от месеци е да извади представители на "Обединени патриоти пот управлението и аз не виждам никаква логика в този момент да се правят подобни искания./…/ Подобно политическо действие изпразва ниша. ДПС е партия, която се храни само от обръчи от фирми и от участие  в политическата власт. Забележете техният натиск последните месеци, той е целенасочен. И е насочен срещу Симеонов и сегашния вицепремиер Каракачанов. Това им е битката – да се върнат в управлението и да изнудват ГЕРБ”, обясни той.

Парламентарната група на "Обединени патриоти” подкрепя участието на министрите в управлението, каза Джамбазки и добави: "Сидеров изразява своя лична собствена позиция в момент на размисъл в съботния ден. Но мисля, че е редно и нормално този разговор да се направи очи в очи с всички останали. /.../ Всяка една оставка може да бъде дадена във всеки един момент. Въпросът е защо? Някой трябва да се мотивира защо иска подобно нещо. Тези си програмни послания  е редно г-н Сидеров да формулира пред групата, когато се появи на заседание на групата.  /…/ Непрекъснатата игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа и на НС и в управлението”.

Според евродепутатът е редно вакантното място на подалия оставка вицепремиер Валери Симеонов да бъде заето от друг представител от НФСБ: "Редно е , защото в момента в правителството има представители и на ВМРО и на "Атака”. Редно е да има представител и на НФСБ”.

Ангел Джамбазки се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроизборите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. 

Джамбазки обясни, че листата за евроизборите на патриотите може да бъде подредена и чрез вътрешни избори: "Правиш вътрешни избори, хората излизат, подреждат и какво по-честно от това".

Водещи

Най-четени