Арестант издъхна в Осмо районно в София 21.10 | 21:05

Мъжът бил задържан по подозрения в превоз на бежанци

От Филипа Тодева

Задържан шофьор на такси във връзка с превозване на нелегални имигранти е починал в ареста на столичното Осмо районно управление на МВР. Следовател, дежурна оперативна група и съдебен лекар извършват оглед на място, съобщават от полицията.

Хронологията на събитията е следната: на АМ "Тракия” автопатрул на СДВР спрял за проверка две таксита със софийска регистрация, в които пътували осем чужденци. При проверката било установено, че те са сирийски граждани – представили бележки, издадени от ДАБ за дома в Харманли.

Чужденците и двамата таксиметрови шофьори били отведени в Осмо районно управление за изясняване на обстоятелствата около пътуването им. За случая била уведомена и дирекция "Миграция” за вземане на отношение по компетентност.

Тази сутрин в 9:37 часа единият от шофьорите – 50-годишен мъж, се е оплакал, че му е прилошало. Веднага дежурният полицай е подал сигнал към "Бърза помощ” и СДВР. Независимо от бързата реакция, пристигналият медицински екип е констатирал смъртта на мъжа. В декларацията при задържането той е подписал, че не желае медицински преглед. Мъж е бил сам в килията си, когато му прилошало. На мястото на инцидента е следовател и дежурна оперативна група, които в присъствието на съдебен лекар започват оглед.

Водещи

Най-четени