Арестуваният полицейски шеф в Раковски изнудвал заподозрени 20.04 | 14:07

Само един от ударите на ченгетата крадци им донесъл 300 бона

От iNews.bg

Началникът на полицията в Раковски Георги Илиев изнудвал заподозрени. Искал пари, за да прекрати разследвания срещу тях. Подробностите бяха изнесени от прокуратурата в Пловдив, предаде Нова телевизия.

Илиев беше задържан в четвъртък с прокурорско постановление за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за подкуп и за изнудване. Той, заедно с двама свои служители, изнудвали търговец на контрабандни цигари да им плати 20 000 лева, за да прекратят започнало срещу него разследване за незаконна търговия с акцизни стоки. Сумата била платена в районното управление. Началникът взел от тази сума 1000 евро за себе си и дал на другите двама подчинени също по 1000 евро. 

Схeмата започна да се разплита покрай разследването на други двама полицаи от Пловдив, които бяха задържани миналата година. Оказа се, че те са извършили три въоръжени грабежа, като единият от ударите е за около 300 000 лева. Става въпрос за въоръжени грабежи на микробуси с контрабандни цигари. 

"Извършителите са се представили за полицаи. Спирали са за проверка и са задържали лица, които са превозвали цигари без бандерол в микробуси. Един от съучастниците на тримата обвиняеми към настоящия момент се е сдобил със снимка на микробуса, пълен с цигари, на пострадалото лице. Той е бил изпратен по електронен път на началника на районното полицейско управление в Раковски, който от своя страна, заедно със своите подчинени, решил да изнудят и принудят лицето да предаде 20 000 лева", обявиха от прокуратурата. 

Водещи

Най-четени