БАБХ и полицията разследват замърсяване на река с кръв от заклани животни 29.04 | 13:43

Инцидентът е станал в Карнобат, ежедневно се проверяват и магазините в региона

От iNews.bg

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и икономическа полиция разследват замърсяване на река в Карнобат с кръв от животни. Спешната проверка е предприета след подаден сигнал за нерегламентирано клане. Биологичните отпадъци, включително и кръвта, са били изхвърляни в река Порой.

"17 адреса в така наречената "Каракачанска махала" на Карнобат са проверени при акцията. Наблюдението в квартал "Красно село" е от две седмици заради сигнали, че собствениците на ферми отвеждат мръсните си води, сред които и кръвта от заклани животни, към канала на реката”, съобщава пред БНР директорът на агенцията по безопасност на храните Бургас д-р Георги Митев.

Паралелно с това се правят и проверки в магазините в региона. "В непрекъсната координация с кланиците сме, за да могат те ежедневно да ни предоставят информация колко килограма и колко броя животни на ден са заклани в съответната кланица в цялата страна. Всяко едно несъответствие в магазина означава, че месото е с нерегламентиран произход, допълва д-р Митев.

Водещи

Най-четени