БСП похвали свършеното от кабинета "Орешарски" през първите 100 дни 05.09 | 15:04

Левицата ще подкрепя правителството, ако то продължи по пътя на промяната

От Христина Рафаилова

Правителството на Пламен Орешарски получи изключително добра оценка за 100-те си дни на управление от БСП. 

Това стана ясно от думите на лидера на левицата Сергей Станишев. Той заяви, че кабинетът  изпълнява ясни ангажименти в политически и икономически аспект. 

Сред най-големите постижения на управляващите е постигнато намаление на тока, което не се е случвало от десетилетия, посочи председателят на столетницата. 

"БСП подкрепи правителството, пое сериозната и тежка отговорност да бъде мандатоносител с ясен ангажимент да започнем да реализираме промяна в страната - промяна в работата на институции, отбеляза Станишев, цитиран от БТА. 

Соцлидерът добави, че заради "пушилката" на протестите важните промени, предприети от правителството за подобряване на живота на хората, са останали незабелязани.  

Шефът на червените припомни, че сред първите действия на кабинета са били в помощ на най-уязвимите след 4-годишното замразяване на социалните плащания. Той даде за пример енергийните помощи, както и помощите за отглеждане на дете. 

Лидерът на БСП гарантира, че партията му ще стои зад правителството, ако поетата от него линия на промяна, не бъде прекъсната.  Левицата ще изисква от управляващите да вървят в същата посока и да изпълняват програмата на правителството.  Станишев каза, че от кабинета ще се очакват много по-системни действия за съживяване на икономиката, за подкрепа на българското производство, много по-ясна социална ангажираност, както и план за действие по програмата. 

Изпълненото до момента  от правителството ще бъде обсъдено подробно от Изпълнителното бюро на БСП.

Водещи

Най-четени