БСП се готви за предсрочни избори 11.08 | 13:30

Нинова е категорична, че едва след изборите ще се вземе решение с кого да се влиза в коалиция

От iNews.bg

Не допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам амбицията им да изкарат мандата си докрай... Ние се готвим за предсрочни избори. Позицията ни е непроменена - искаме оставката на кабинета и предсрочни избори. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя изказа подозрение, че статусите на премиера Бойко Борисов във Facebook целят да печелят време и да успокоят напрежението по улиците. "Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България", каза Нинова и подчерта, че БСП не участва в заговори или задкулисни договорки.

Нинова е категорична, че едва след изборите ще се вземе решение с кого да се влиза в коалиция. "Като отидем на избори, всеки ще си представи програмите и тогава ще се прецени", обясни тя.

По думите на лидерката на БСП това правителство е делегитимирано и единственият изход от ситуацията са предсрочни избори. Тя посочи, че все още няма отговор от председателката на парламента Цвета Караянчева на искането на социалистите за извънредно заседание на Народното събрание, но по неофициална информация ще се свика заседание в четвъртък - 13 август, когато е крайният срок по закон.

Водещи

Най-четени