БЧК и СБА с информационна кампания за коронавируса 29.10 | 09:58

Човечето, което не прекрачва „червените линии“, ще е главно действащо лице

От iNews.bg

Българският Червен кръст и Съюзът на българските автомобилисти стартират съвместна кампания за повишаване на информираността относно разпространението на COVID-19 и мерките за безопасност под надслов "COVID-19 все още не е във ваканция". В периода ноември-януари ще бъдат комуникирани т.нар. "червени линии", които не трябва да прекрачваме. Сред тях са носенето на маска, дезинфекция, дистанция и др. Кампанията има за цел да достигне до ученици, които ползват масовия градски транспорт за придвижване до училище. Организаторите планират да насочат своите послания също към автомобилисти и пътуващи по коледните и новогодишните празници.

За да достигнат до по-голям брой от целевите групи експертите на СБА и БЧК разработиха поредица от анимирани видеоклипове /с продължителност 32 секунди/, които представят главното действащо лице в кампанията – човечето, което не прекрачва "червените линии". То ни припомня някои полезни съвети, които могат да спасят не само нашия, но и живота на другите около нас. Човечето пътува с градски транспорт до училище, винаги е с маска и спазва препоръчителната дистанция. Когато времето е хубаво, то се разхожда пеша до училище. След всяко пътуване то ни припомня, че трябва да измием и дезинфекцираме ръцете си.

Кампанията се подкрепя от Международната автомобилна федерация ФИА и е част от общите усилия на ФИА и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец за подкрепа на борбата с коронавирус инфекцията.

Водещи

Най-четени