БЧК открива национален фонд, събира пари за борба с COVID-19 17.03 | 10:54

Вярвам, че към нашия призив ще се присъединят много неправителствени организации, казва Христо Григоров

От iNews.bg

Българският червен кръст (БЧК) открива национален фонд за събиране на средства. Парите ще бъдат предоставени на Националния щаб за борба с коронавируса за закупуване на материали и в помощ на болни хора, предаде БГНЕС.

"Вярвам, че към нашия призив ще се присъединят много неправителствени организации. Средствата ще се събират чрез SMS 14 66, по банкова сметка и онлайн. Убеден съм, че българският народ отново ще покаже своята съпричастност, защото действително това, което става в момента, има нужда от една консолидация", каза пред БНР Христо Григоров, председател на БЧК.

"Пирогов" получи от БЧК две специализирани палатки. Те са разположени пред спешния център и през тях ще преминават болните, като лекарите ще преценяват накъде да бъдат насочени.

"БЧК продължава да изпълнява своята програма въпреки ситуацията с коронавируса. Близо 320 000 българи, определени от социалното министерство, получават по европейска програма хранителни продукти. Организацията е един тил, който подпомага държавата. Ние продължаваме нашите програми за грижа за нуждаещите се", допълни Григоров.

Водещи

Най-четени