БЧК отменя поклонението пред Докторския паметник в София заради коронавируса 25.02 | 15:33

Причината е в препоръките на кризисния център за ограничаване на масовите меропроятия

От iNews.bg

Пресцентърът на Българския Червен кръст съобщи, че предвиденото за 28 февруари поклонение пред Докторския паметник в София се отменя.

Решението на ръководството на БЧК е съобразено с препоръките на Националния кризисен щаб срещу разпространението на коронавируса и във връзка с призива за ограничаване масовото участие на граждани в публични събирания.

От БЧК благодарят на държавните институции, на Националната гвардейска част, на свещениците от Руската православна църква и представителите на Българската православна църква за оказаното съдействие при подготовката и организирането на събитието.

"Изразяваме своята благодарност и към десетките официални гости – представители на Президентството, на Парламента и Правителството, на Столична община, на посолствата на Русия, Беларус, Молдова, Украйна, Румъния и Финландия, на неправителствени и граждански организации, които потвърдиха своето участие в този скромен акт на преклонение пред героите-медици", се казва още в съобщението на БЧК.

В знак на признателност и благодарност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, ръководството на БЧК ще поднесе венец и цветя пред Докторския паметник.

Водещи

Най-четени