Бедствено положение в русенска община 02.06 | 10:32

Паднали дървета и унищожена реколта след проливни дъждове и градушки в Сливо поле

От iNews.bg

Община Сливо поле е обявила бедствено положение заради щетите, нанесени от разразилата се снощи силна буря, придружена с проливен дъжд и градушка. Сериозни щети са нанесени в град Сливо поле и в селата Ряхово, Кошарна, Стамболово, Борисово и Юделник, предаде БГНЕС.

В резултат на бурята има повалени дървета, както и пет електрически стълба. Унищожени са зеленчукови насаждения, овощни дървета и житни култури. В шестте населени места има нарушения на електроснабдяването и водоподаването. Още снощи е сформиран кризисен щаб с участието на групата за бедствия и аварии към общината, Районното полицейско управление и противопожарната служба и отрано сутринта служителите са на терен.

Екипи на електроразпределителното дружество също са на място, тъй като през нощта не е имало условия за работа заради дъжда. Изпратени са хора по населените места, които да помагат с резачки и друга техника, за да се отстранят падналите дървета и клони. Паднали дървета има и в Русе, главно в района на ПГ по строителство, където огромен клон се е откършил и при падането е пречупил и ствола на съседно дърво. Цялата дървесна маса се е стоварила на тротоара, като е образувала непроходима барикада от листа и клони.

Водещи

Най-четени