Без трамвай №7 по бул. „България“ от другия месец 12.06 | 15:22

Мотрисите няма да вървят заради ремонт на релсите

От iNews.bg

На 1 юли, в разгара на лятото, когато температурите са рекордно високи, Столичната община ще спре движението на трамвай №7, за да ремонтира релсите на кръстовището на бул. "България" и "Иван Евстатиев Гешов". Това обяви зам.-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев, по време на инспекцията на ремонтните дейности на подлеза под кръстовището, цитиран от БГНЕС. "Ще бъдат сменени изцяло релсите, както ще бъдат ремонтирани и пероните на спирката, която се намира на кръстовището. Месец и половина е срокът, в който строителите трябва да се справят с ремонта, така че трамваите да се движат с еднакво бърза скорост по цялото трасе", заяви Крусев.

За времето на ремонта на релсите трамваите ще бъдат заменени от автобуси, които ще се движат от ж.к. "Борово" до НДК, добави зам.-кметът. И каза също, че все още не е ясно къде ще е първата му спирка в посока "Борово", но се обмисля това да са "Петте кьошета".

Крусев обяви още, че също от 1 юли започва ремонтът на бул. "Васил Левски", в участъка от Ректората до бул. "П. Евтимий". "Там ще съвместим три обекта с "Граф Игнатиев" и строителството на метрото. Първо ще се затвори платното в посока от "Попа" към Ректората. Движението ще се осъществява в по една лента в посока. Ремонтът трябва да приключи в рамките на 2-3 седмици.

Движението ще бъде пуснато без износващ пласт. След това ще се обърне организацията на движение, ще се затвори платното от Ректората към "Попа", за да се извърши същия обем работа. За износващия пласт ще затворим целия булевард за един уикенд, така че булевардът да може да бъде изцяло асфалтиран", заяви Крусев. Зам.-кметът подчерта, че все още не е ясно дали ще започне и кога ремонтът на бул. "България". Това ще стане възможно ако процедурата не бъде обжалвана от кандидатите.

Водещи

Най-четени