Бойкотиращите депутатите от БСП без заплати, предлага ГЕРБ 21.02 | 12:38

Отсъствието на колегите налага обследване на правилника с оглед санкционни последици,коментира Данаил Кирилов

От iNews

"Отсъствието на колегите налага обследване на правилника с оглед санкционните последици”. Това коментира председателят на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов по повод отсъствието на колегите му от групата на БСП, предаде БГНЕС.

Втори ден нито един народен представител от "БСП за България" не участва в заседанията на парламента и комисиите към него. Повод за решението не левицата станаха последните промени в Изборния кодекс, които предизвикаха тяхното недоволство.

"Спекулативно е твърдението на колегите, че неприсъствайки те не получавали нищо. Не е така. Според правилника, макар и да не участват в заседанията, депутатите от БСП ще вземат една трета от основното си възнаграждение. Във възприятието на работещия българин тази една трета всъщност е средната работна заплата", категоричен е Кирилов.

Той подчерта, че е редно въпросът да бъде обсъден в Комисията по правни въпроси, за да бъде изяснено дали могат да се извиняват депутатски отсъствия, когато липсва цяла една парламентарна група.

"Редно е голяма част от разходите да не бъдат покрити, а санкциите да бъдат пределно ясни и да се знае. Ние, когато бяхме извън парламента юни и юли месец 2013 г., не получавахме абсолютно нищо. Санкциите бяха радикални тогава", заключи народният представител.

Водещи

Най-четени