Бойко Борисов изригна срещу БСП и Станишев: Нагли и безморални сте! 01.02 | 20:16

Лидерът на ГЕРБ описа семейната трагедия за убийството на дядо му от комунисти

От Филипа Тодева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути от това, че БСП провежда пленума си в Деня за отдаване на почит на жертвите на комунизма. "Днес, гледайки как всички медии на този ден се занимават с този пленум, не се стърпях да споделя с моите приятели във Facebook, колко безморално и нагло е поведението на Станишев и БСП, заяви той.

Ето и пълния текст на изявлението му във Facebook:

"Всеки, който ме познава, знае че когато скърбя за близки хора, се пазя от каквато и да е публичност. В днешния ден, 1 февруари, искам само да споделя, че моят дядо е бил кмет на едно село до София. На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки. От там са го завели в Централния затвор, от където след няколко дни са обявили, че е починал от червен вятър.

Едва когато станах главен секретар на МВР се добрах до архивите се оказа, че комунистите са били толкова брутални, че дори в смъртния акт на дядо ми са писали, че го е отвял червен вятър, а той дори не е бил болен. Десетки дни е бил в неизвестност за семейството и накрая са го върнали в ковчег.

Ето тази партия днес има пленум. Ето тази партия днес се обявява за демократична, без да се е отрекла от историята си. Ето тази партия ни занимава днес с ненужни дебати. В думичките на Станишев, че много са им слаби силичките на протестиращите срещу комунизма, има много истина, защото неговата партия е убила цвета на българската нация".

Водещи

Най-четени