Бойко осмя Манолова и БСП, отрече се от Левски и призна, че намаляването на ДДС за кръчмите е грешка (ВИДЕО) 24.05 | 15:30

Сваляне на ДДС ще доведе до повишаване на други преки и косвени данъци, което означава цялостно преосмисляне на данъчната система, обясни финансовият министър Владислав Горанов

От iNews.bg

Колегата Горанов е много уважаван от мен специалист и аз самият съм убеден, че пипането на ДДС, на данъци, на приходи е абсолютна грешка. Нямам колебание в това." Това обяви премиерът Бойко Борисов в компанията на самия финансов министър Владислав Горанов при посещение в села във Велинградско по време на живо излъчване във "Фейсбук".

Министър-председателят добави: "Когато Менда Стоянова, Горанов ми казват, че това е грешка, аз им казах "да, мога да поема тази политическа грешка". До края на 2021 г. намаляваме ДДС за книгите (защото днес е 24 май) и на ресторантьорите и хотелиерите, защото ги затворихме напълно по време на кризата."

Коментарите на критикуващите икономисти за намаляването на ДДС са правилни, но тези критикари трябваше да дойдат на срещите с хотелиерския бранш, за да чуят оплакванията и исканията им, уточни Борисов. "Ще намерим тези милиони, които липсват. Има бюджет на приходната агенция, но това не значи, че хората, които стоят до мен и ми казват кое е неправилно, ще ги изгоня или ще споря с тях".

Сегашната данъчна система е доказала, че работи добре. "Защо искаш да се откажеш от правата си да имаш по-голям бюджет и се отказваш да определяш политики с повече инвестиции. Сваляне на ДДС ще доведе до повишаване на други преки и косвени данъци, което означава цялостно преосмисляне на данъчната система – това казах на Борисов при идеята за сваляне на ДДС", допълни финансовият министър Владислав Горанов.

По темата с футболния Левски Борисов бе лаконичен: Нямам нищо общо с Левски . Ако получа писмо за Левски, ще го скъсам и ще го хвърля в коша". 

Премиерът ръкопляска в знак на почит към българските учители. Това стана по време на посещението му в село Бирково, където посети новата сграда на училището в селото. "Понеже за 30 години имаше три първи копки на новото училище, сега от 15 септември децата ще учат в новата сграда. Тя е точно до новата джамия", съобщи премиерът пред жители на селото в училищния двор. С него на посещение бяха и министърът на образованието Красимир Вълчев, и министърът на финансите Владислав Горанов.

На 24-ти май партията на БСП колко нови училища е направила, отговори премиерът на въпрос как ще коментира протеста на Мая Манолова. "За всеки свободен пост тя се е явявала, само за директор на това счупено училище не е кандидатствала. Ама сега като открием новата сграда, сигурно ще дойде. Тя не е единствена, камо ли пък за жена да кажеш, че е единствена, това е смешно", коментира премиерът заявката на Манолова, че е единствена алтернатива на управлението.

В едно от видеата, които се пускат на живо във Фейсбук страницата на Бойко, се вижда, че той обещава на насъбрало се огромно множество да говори с тях и да им обърне специално внимание. "Искаме само 5 минути да ни отделите", казват хората, а чуват: "Защо само 5, повече ще е".

ВИЖТЕ ТУК ОЩЕ МНОГО ИНТЕРЕСНИ СЛУЧКИ ОТ ОБИКОЛКАТА НА ПРЕМИЕРА


Водещи

Най-четени