Бойко разкри какво са го питали в прокуратурата за Бобоков, либийския кораб! Жегна Радев 07.07 | 11:21

"За да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Той каза, че имало двоен аршин, защото не сте знаели мен като ме викат. Ето сега знаете", каза премиерът

От iNews.bg

Питаха ме нещо специално за делото с отпадъците, за познанството ми с братя Бобокови. Казал съм каквото знам. Това заяви премиерът Борисов след като даде показания по делото срещу Пламен Бобоков. Той бе призован по досъдебното производство във връзка с търговия с влияние.

"За да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа. Той каза, че имало двоен аршин, защото не сте знаели мен като ме викат. Ето сега знаете", уточни премиерът. "Вече всички са доволни, казах каквото зная. Над 10 години се познавам с Пламен Бобоков, бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница. Винаги съм смятал, че е почтен човек. Всичко е било в сферата на това, което законът позволява – да подпомагаме бизнеса зад граница", поясни премиерът. 

"Питаха ме и за либийския кораб БАДР.  Единственото, което съм правил – говорил съм с либийския колега, изяснихме случая и оставихме съда да се произнесе. Разпоредил съм само Гранична полиция да го пази. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним", каза още Борисов.

Водещи

Най-четени