Бопаджиите се качват на нови коли с европари 19.08 | 13:10

40 нови коли от 10 различни марки ще получат скоро от ГДБОП

От iNews.bg

Българските антимафиоти ще имат нови коли. Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) финализира 3 обществени поръчки за доставка на нови автомобили. Средствата са по Фонд "Вътрешна сигурност” на Европейския съюз, предаде БГНЕС.

След успешното провеждане на процедурите са избрани доставчици на над 40 превозни средства – автомобили, джипове, ванове. Прави впечатление, че за разлика от други служби, които избират определен модел от дадена марка, то ГДБОП са постигнали сериозна диверсификация на новия си автопарк, в който ще има повече от 10 различни марки, както и разнообразие в моделите. Това донякъде се дължи и на спецификата в работата на специализираната служба на МВР. О

т документацията се разбира, че в най-скоро време антимафиотите ще разполагат с джипове и SUV-ве, като: Range Rover, Audi Q7, Infiniti Q30, Honda Cr V, Mazda Cx 5, Hyundai Tucson, Suzuki Vitara. Любопитна подробност е, че ГДБОП ще разполага и с два нови автомобила с електрически двигател – VW E-Golf. Останалите леки автомобили, които са избрани за нуждите на антимафиотите са от различни марки, като Skoda, KIA, Renault, Ford, Toyota, Peugeot.

Общата стойност на отпуснатите средства за закупуването на новите превозни средства възлиза на над 2,75 млн. лв. без ДДС, но част от сумата по проект "Подобряване мобилността на ГДБОП за ефективно разследване на организираната престъпност” засега остава неусвоена, тъй като по някой от обособените позиции не се е стигнало до избор на доставчик. Заради това, вероятно ще се стигне и до нова обществена поръчка за осигуряването на още няколко нови и модерни превозни средства за нуждата на службата за борба с организираната престъпност.

Водещи

Най-четени