Бордът на ББР ще бъде освободен, Борисов възмутен за кредида от 75 млн. към колекторска фирма 08.04 | 10:15

Главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев и останалите от Управителният съвет ще бъдат освободени, след като медийни публикации разкриха, че те са отпуснали кредит за 75 млн. лв. на колекторска фирма. Впоследствие ББР опита да обяси, че това по тяхна собствена антикризисна мярка, но обяснението не издържа, тъй като самият процес по финансирането е започнал преди разразяването на епидемията в България

От iNews.bg

Целият борд на Българската банка за развитие ще бъде освободен. Възмутен съм от това, което са направили , заяви премиерът Бойко Борисов по повод изнесената информация, че ББР е отпуснала 75 милиона лева кредит на колекторска фирма. 

Главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев и останалите от Управителният съвет ще бъдат освободени, след като медийни публикации разкриха, че те са отпуснали кредит за 75 млн. лв. на колекторска фирма. Впоследствие ББР опита да обяси, че това по тяхна собствена антикризисна мярка, но обяснението не издържа, тъй като самият процес по финансирането е започнал преди разразяването на епидемията в България.

"Министърът на финансите ми каза, че никой с него не е говорил за това. И министърът на икономиката, който е принципал на ББР, също. И съм му наредил изпълнителните директори в Борда незабавно да бъдат освободени. ББР действа като всяка останала банка . Затова принципалът да свиква Борда и да освобождава всичко в него", нареди Борисов.

Това не звучи добре. Не знам колко е законно и колко е морално, но определено не звучи добре. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира кредита, отпуснат по време на извънредно положение в размер на 75 милиона лева отпуснат от  Българска банка за развитие (ББР). Държавната финансова институцията е кредитирала с голямата сума дружеството "Свети Георги груп", част от групата на най-големия колекторски конгломерат "С.Г. груп".

Водещи

Най-четени