Борисов: Битката не е за премиер, а за главен прокурор и КОНПИ 16.10 | 14:00

ПП-ДБ да покажат равноотдалечения премиер, отново призова лидерът на ГЕРБ от Бургас

От iNews

Ние сме държавата на главните прокурори. Най-овластената фигура е премиерът. Ние в момента водим кампания, без да знаем кой ще е кандидат-премиерът. Предлага се някакъв отдалечен, който ще си доведе и министри.

Така, отново по темата за равноотдалечения премиер, започна изявлението си от Бургас Бойко Борисов.  

Целта сега не е да имаме премиер, министри, кабинет. Изборът и цялата кампания е кой да е главен прокурор и КПКОНПИ, за да се разправят с политическите опоненти. Освен ГЕРБ, всички само това ги интересува. А мен ме интерисува, като мина по гола поляна да оставя училище, зала, заяви лидерът на ГЕРБ.

Упражнението с изборите ни струва 100 милиона, над милиард сме дали. Разбирате ли за какво говорим?, възмути се Борисов.

Трябваше с Христо Иванов и другите да приемем – главен прокурор и шеф на КОНПИ , да изберем някой и да приключим тая сага. "30 години няма главен прокурор да се хареса на някого, всички недоволни, защото ако не арестува опонента.... Това е целият спор, само за това се говори.”, отново се върна на темата за избора на първи обвинител Борисов.   

След 27 октомври, ако правим сглобка, защото пак е сглобка, макар ПП-ДБ искат по-фино искат да го кажат – няма да се сглобяваме, но ще сложим междинен среден, тайно ще го подкрепяме и ще се водим несглобени...Така продължи темата за равноотдалечения премиер Борисов. Каквото и да представят, да си го представят докрая, отсече той.

"Това, което трябва да направим е да имаме повече депутати". В това бе категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията в Бургас."Имаме желание, имаме, амбиция, имаме колектив, не искаме да се повишават данъците, искаме да се повишават доходите, образование да има", подчерта той.

"Аз съм адвокатът на България. Това, което Бойко е направил в България, трябва да отидете и да го видите", цитира Борисов бившия британски премиер Дейвид Камерън. 

Той отново акцентира на темата за все по-засилващия се мигрантски натиск и това, че положението само ще се влошава, а той знае как да се справи.

"Затварят се граници. Това, което вчера каза председателят на ЕК това, е моята заслуга, каквото аз правех - изнесените центрове за мигранти извън Европа. Това съм го направил аз с Ердоган, ГЕРБ го е направил. Да ви агитирам ли да гласувате? Кого да убеждавам?", попита риторично лидерът на ГЕРБ. "Че тук избиха полицаите бягащите мигранти - защото нямаше дисциплина, няма ред, при нас имаше нулева нелегална миграция", напомни фактите бившия премиер. 

"Тези четири години българският народе ще ги плати", убеден е Бойко Борисов, който подчерта, че в момента реално няма истинска предизборна кампания. "В момента нямаме кампания, ето ние обикаляме като трупа. Направихме 240 санирани блока, по-красиви, по-енергийно ефективни, това е социална придобивка и абсолютно безплатно. Не го правят сега, защото там работят 15-20 души", каза Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени