Борисов: Искат пак кабинет „Орешарски“, изиграха много хитър сценарий 01.09 | 11:40

Вчера станаха ясни много неща – кои са сценаристите и какви са сценариите, каза премиерът

От iNews.bg

"Вчера станаха ясно много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова Конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали! Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите”. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Видин, цитиран от БГНЕС.

"Искат пак да има "Кабинет Орешарски”. Изиграха много хитър сценарии. Отидоха и подплашиха Ахемд Доган. И какво направиха – отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно”, добави премиерът.

Той инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков и председателят на гражданската инициатива "Единни за промяна" Росица Кирова той обходим отсечката от Макреш до крайдунавския град.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

"Процесът е необратим. Проектът е финансиран, работи се усилено”, заяви Борисов. За региона Евросъюзът е отпуснал над 200 милиона евро за финансиране.

А премиерът изрази мнение, че пътните строежи в страната са изключително трудни и сложни, тъй като се налага да се строят много тунели и мостове заради разнообразния релеф. Но благодарение на новите пътища се откриват и нови заводи, подчерта Борисов. 

Водещи