Борисов: Може да се окаже, че не само ще спираме мигрантите, но ще трябва да се грижим и за тях 14.12 | 12:23

Затова съм толкова твърд в отношението си да не се разделят пакетите, коментира премиерът от Брюксел

От iNews

Не мога да ви кажа нищо по-различно от вчера за Брекзит. Пак показахме доброто си отношение към Великобритания. Сега е работа на британците и британския парламент да решават. Жан-Клод Юнкер каза, че ще представи резервния план на 19 декември. Не съм оптимист, но дано да бъде опреверган.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди началото на днешното заседание на Европейския съвет. "Коментирахме и темата за кризата между Украйна и Русия. Моето мнение е категорично - да се пуснат незабавно поне обикновенните моряци. България е много засегната от тази ескалация на напрежението. Надявам се руските власти да се съобразят с нашия апел", добави той.

"Всеки се опитва да се спаси пооединично чрез едно общо "решение". Ние сме на първа линия и понасяме най-много. Може да се окаже, че не само ще спираме мигрантите, но ще трябва да се грижим и за тях. Затова съм толкова твърд в отношението си да не се разделят пакетите", коментира Борисов темата за мигрантската криза.

"Не съм очаквал такава яростна съпротива за Правителствена болница. Не можах да разбера тези реакции. Ще настоявам пред парламента болница "Лозенец" вече да не е само Правителствена, защото според мен Министерски съвет не може да управлява болница. Ще сменим нашето решение за детска болница и ще си остане университетска. Ще настоявам само тази болница да отиде към Министерството на задравеопазването и да се махне името правителствена, защото ме дразни", зяви министър-председателят.

"Има комисии, които разглеждат офертите за нов изтребител. Аз не се меся по абсолютно никакъв начин. Искам само да има най-доброто за българската авиация, защото виждате как се усложнява обстановката. Ние нашето задължение сме го изпълнили и сме дали парите", завърши Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени