Борисов: Нямаше лобизъм и корупция при избора на F-16 31.07 | 12:00

Държавният департамент на САЩ поздрави България за сделката

От iNews.bg

Поздравявам Министерството на отбраната и на финансите, на икономиката, всички които работиха по този стратегически проект за превъоръжаване на Българската армия. Това заяви преди редовното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Виждате, че в света се оценява, това, което излиза от Департамента на САЩ го четат всички. Въпреки опитите и глупостите, които се наслушахме в България. Мисля, че извън страната никой не би си помислил, че българското и американското правителство са били подвластни на лобизъм, корупционни действия или каквото и да било", смята премиерът.

Борисов отбеляза, че отговорните министерства по сделката са работили във "враждебна среда, въпреки нежеланието на политическите и институционални опоненти да превъоръжим с един от най-добрите самолети българските ВВС".

"Поздравявам ви за силата и куража и търпението. За много хора извън България е невъзможно да се случи, а то се случи. Все още армията е въоръжена със старите руски оръжия. Така че изтърпяхте много, но оценката на Департамента е достатъчно ясна, заяви премиерът пред министрите.

Държавният департамент в официално съобщение поздрави страната ни по повод сделката за закупуване на 8 изтребителя F-16 Блок 70. Дипломатите поздравяват правителството за "решимостта да модернизират своята армия, чрез покупката на тези много способни, оперативно съвместими с НАТО самолети". 

Водещи

Най-четени