Борисов: Съдбата на Петкова ще решава коалиционният съвет 23.02 | 13:35

Никой от нас не може да влияе на сделки като тази за ЧЕЗ, каза премиерът

От iNews.bg

С подаването на оставката си Теменужка Петкова е постъпила почтено. Съдбата й от тук нататък ще се решава на коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти. Това коментира от Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод намерението на енергийния министър да подаде оставка. Той добави, че е посъветвал Петкова да отиде в парламента днес, за да няма спекулации по темата. "Няма как да контролираме сделка в Чехия – нито един енергиен министър, нито аз, нито който и да било може да повлия е на подобна сделка", категоричен бе Борисов.

По повод стабилността на българското правителство, проведената по-рано днес среща между Цветан Цветанов и коалиционните партньори Валери Симеонов и Волен Сидеров, Борисов каза: "Патриотите не са лесни партньори, знаем ги от години, но това е решението на българския народ. Патриотите и ние, други варианти няма", заяви премиерът.

Борисов коментира отношенията Гърция-Македония, като каза, че "по темата Атина-Скопие помагаме”. "По никакъв начин не искам да оставяме впечатление, че се месим във вътрешните им работи. Днес ще имаме отделна среща с Ципрас, Юнкер и Меркел за опазване на границите, как ги виждаме, да им помогнем ако има нужда, особено на Гърция в това отношение", добави Борисов.

Водещи

Най-четени