Борисов заповяда спиране на европроектите на „Джи Пи Груп“ 12.10 | 17:14

Първо ще докажат, че са прави, после ще могат да участват отново, категоричен е премиерът

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да спре проектите с европейско и държавно финансиране, изпълнявани от фирма "Джи Пи Груп". Докато строителният консорциум изясни правотата си, те няма да могат да участват в конкурси, заяви Борисов, цитиран от БНТ.

Премиерът инспектира ремонта на пътя Пловдив-Асеновград, а по-късно посети ремонтирания с държавни средства Мулдавски манастир.

"Не мога да допусна, при толкова усилия, които полагаме и единствените ни претенции към сторителните компании са били качество и срок да се спазват, никакви други. И затова съм възложил на Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес "Джи Пи Груп" да извади от проектите с европейско финансиране или държавно финансиране. Аз не съм разследващ орган. Моята политическа воля стига до там всеки, който е заподозрян и тече разследване, да го извадя от конкурсите и да си докаже правотата и невинността, ако е такъв или обратното. Но не мога да подлагам под съмнение каквото и да било заради някой, ако е направил нарушение. Няма да дам да ни се петни името. Така че, да бъдат така любезни, докато си защитят правотата, нямат право да участват на конкурси", каза Борисов.

Водещи

Най-четени